Ο επαναστάτης της νύχτας

Είδος:
Cinema, Επιστημονική Φαντασία, Θρίλερ, Περιπέτεια

Ο επαναστάτης της νύχτας

Διάρκεια:
88 λεπτά

Υπόθεση:

Μια ιδιωτική εταιρία -που διαθέτει τεχνολογία αιχμής- έχει δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό πάρκο διακοπών για όσους έχουν να καταβάλουν το αντίτιμο των 1.000 δολαρίων ημερησίως (το 1973 ήταν ένα υπέρογκο ποσό αυτά τα χρήματα).

Πως θα ψυχαγωγούνταν ο επισκέπτης του πάρκου; Αφού διάλεγε ένα από τα τρία θεματικά τμήματά του -Ρωμαϊκή εποχή, Μεσαίωνας ή άγρια Δύση- θα ζούσε σε έναν από τους τρεις αυτούς «κόσμους» κάνοντας πραγματικά ότι ήθελε, χωρίς κανόνες, χωρίς όρια· ακόμα και φόνο!

Δεν θα μπορούσε βέβαια να δολοφονήσει κάποιον από τους άλλους πελάτες, αλλά κάποιο ή κάποια από τα ρομπότ που πλαισίωναν τους άριστα διαμορφωμένους χώρους. Ρομπότ που το μόνο που τα ξεχώριζε από τους πραγματικούς ανθρώπους ήταν τα χέρια… η έλλειψη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η εταιρία εγγυάται την σωματική ακεραιότητα των πλούσιων επισκεπτών του πάρκου της. Όμως, κάποιες μικρές δυσλειτουργίες των ρομπότ αρχίζουν να ανησυχούν τους ειδικούς συντήρησής τους. Το φαινόμενο αρχίζει να παίρνει μορφή χιονοστιβάδας και σε σύντομο χρονικό διάστημα τα πράγματα είναι εντελώς εκτός ελέγχου.

Θα καταφέρει άραγε να βγει κανείς ζωντανός από τα «τρελαμένα» θανάσιμα ρομπότ; Επί της οθόνης…

Κριτική και εντυπώσεις:

Το φιλμ «Ο επαναστάτης της νύχτας – Westworld» του ταλαντούχου Michael Crichton είναι η μητέρα ταινία πάνω στην οποία βασίστηκε η επιτυχημένη ομότιτλη τηλεοπτική σειρά που αυτή την εποχή μεσουρανεί στις τηλεοπτικές παραγωγές, έχοντας λάβει διθυραμβικές κριτικές!

Η ταινία βέβαια είναι 40+ ετών με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον ήχο, στην φωτογραφία ακόμα και στις λεπτομέρειες την πλοκής. Έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολλά στον τεχνολογικό τομέα από το 1973!

Παρόλα αυτά αξίζει κάποιος να την δει τόσο για την πρωτοτυπία του σεναρίου όσο και για το τελικό αποτέλεσμα που κατάφερε ο Michael Crichton να παρουσιάσει στο κοινό του, διαθέτοντας τα λιγοστά τεχνολογικά μέσα της κινηματογραφικής τέχνης εκείνης της εποχής.

Δείτε την! Αξίζει τον κόπο! 🙂

Ο επαναστάτης της νύχτας – Westworld – Trailer

Συντελεστές:

Σενάριο:

Michael Crichton

Σκηνοθεσία:

Michael Crichton

Ηθοποιοί:

Yul Brynner – Gunslinger
Richard Benjamin – Peter Martin
James Brolin – John Blane
Norman Bartold – Medieval Knight
Alan Oppenheimer – Chief Supervisor
Victoria Shaw – Medieval Queen
Dick Van Patten – Banker
Linda Gaye Scott – Arlette
Michael T. Mikler – Black Knight
Terry Wilson – Sheriff
Majel Barrett – Miss Carrie
Anne Randall – Daphne

Νεκτάριος Παπασπύρου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*
*